ADO legt tweetal talenten vast: "Dat maakt de cirkel weer rond"

Het logo van ADO Den Haag op het stadion
Het logo van ADO Den Haag op het stadion Foto: © Pro Shots

ADO Den Haag hevelt Lauren Glotzbach en Anne van Egmond over naar de hoofdmacht. Beide speelsters komen over van het beloftenelftal en hebben de gehele jeugdopleiding van de residentieclub doorlopen. Het eerste contract van Glotzbach bij ADO loopt tot medio 2025, Van Egmond is tot medio 2024 vastgelegd.

"Na Van den Ende en Viehoff stromen ook Glotzbach en Van Egmond door", reageert Annabel Toorenburg op het nieuws. "Een compliment naar onze jeugdopleiding. Wederom krijgen twee speelsters de kans om zich te bewijzen in het eerste elftal. Dat zij beiden ook nog eens de gehele jeugdopleiding hebben doorlopen, maakt de cirkel weer rond", zegt de technisch manager op de clubwebsite.

Ze gaat verder: "De speelsters hebben een mooie ontwikkeling bij de beloften doorgemaakt, aan hen de taak om hard te blijven werken om hun eerste minuten in de Eredivisie te mogen maken. Ik heb het volste vertrouwen erin dat dat onder leiding van Scholte en Vos wel goed moet komen", aldus Toorenburg, die het ook een compliment voor de club vindt: "Daarnaast is het doorstromen van deze talenten niet alleen voor hen een enorme stimulans, maar het geeft ook een boost aan alle jeugdspeelsters en stafleden binnen de club. Dit is waar wij voor staan."

Glotzbach, dochter van Sarina Wiegman, is dolblij met haar eerste contract: "Ik kijk erg uit naar de aankomende twee seizoenen. Als klein meisje deed ik al mee aan de ADO Den Haag-clinics en nu heb ik mijn eerste contract getekend. Supergaaf! Ik hoop een leuke en leerzame periode in te gaan met dit mooie team", is ze enthousiast.

Ook Van Egmond kan haar geluk niet op. "Van jongs af aan heb ik ervan gedroomd om bij ADO Den Haag te mogen spelen. Nu is de tijd daar. Na vijf jaar jeugdopleiding mag ik de overstap naar het eerste maken. Ik ben super blij dat ik onderdeel mag blijven van deze club en hoop mij komend seizoen verder te kunnen ontwikkelen op het hoogste niveau. Ik heb er heel veel zin in", reageert ze.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand