ADO houdt clubtopscorer binnenboord: "Heeft zich enorm ontwikkeld"

Lobke Loonen aan de bal namens ADO Den Haag
Lobke Loonen aan de bal namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

ADO Den Haag kan ook komend seizoen beschikken over Lobke Loonen. De contractverlenging van de 21-jarige spits hing al een tijdje in de lucht en is nu ook officieel: Loonen tekent voor een jaar bij.

De aanvalster kwam in de zomer van 2022 over van KAA Gent en groeide sindsdien uit tot vaste waarde in Den Haag. Afgelopen seizoen werd Loonen clubtopscorer met dertien treffers in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Ik heb het naar mijn zin bij ADO Den Haag en ben mede om die reden dan ook heel erg blij dat ik nog een jaar bij deze mooie club mag spelen", reageert de spits.

"Ik kan niet wachten totdat het nieuwe seizoen weer start en we samen weer geweldige momenten mogen beleven", zegt Loonen op de website van ADO Den Haag. Ook de technische leiding is blij met het aanblijven van de topscorer. "Ze heeft zich afgelopen seizoen enorm ontwikkeld en heeft mede daardoor haar debuut bij Jong Oranje mogen maken", zegt Annabel Toorenburg.

"Lobke haar kracht ligt in het zestienmetergebied, dat resulteerde in dertien doelpunten dit seizoen. We zijn ervan overtuigd dat zij zich nog verder kan ontwikkelen binnen ADO Den Haag, zodat we onze gezamenlijke ambities waar kunnen maken", aldus de technisch manager.

Lees meer:
0 reacties