ADO-directeur Punt duidelijk: "We willen niemand laten vallen"

Het logo van ADO Den Haag in het stadion
Het logo van ADO Den Haag in het stadion Foto: © Orange Pictures

Sara Björk Gunnarsdóttir kwam afgelopen week naar buiten met het nieuws dat ze tijdens haar zwangerschap niet haar volledige salaris heeft ontvangen van Olympique Lyon. In de FIFA-regels staat echter dat betaaldvoetbalclubs speelsters tijdens hun zwangerschap moeten doorbetalen.

De kwestie komt door die nieuwe FIFA-regels steeds vaker ter sprake binnen clubs, zoals ook bij ADO Den Haag. Daar liggen de salarissen 'aanmerkelijk lager' dan bij een club als Olympique Lyon of Ajax, zo benadrukt Kees Punt, directeur van de vrouwentak bij ADO Den Haag, in gesprek met NRC.

Drie jaar geleden kreeg de residentieclub te maken met een zwangerschap in de selectie. Priscilla Mesker was in verwachting. Haar onkostenvergoeding en auto-regeling liepen gewoon door. Geen discussie, geeft Punt aan: "Want wat is eigenlijk het verschil tussen iemand die een kruisband scheurt en negen maanden niet kan spelen en iemand die zwanger is en er voor een tijd uit ligt. We willen niemand laten vallen", aldus de directeur.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand