ADO Den Haag wint op bezoek bij Excelsior in duel met zeven goals

ADO Den Haag juicht
ADO Den Haag juicht Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag heeft vrijdagavond drie punten gepakt op bezoek bij Excelsior. In Rotterdam werd het 4-3 in het voordeel van de residentieclub.

De ploeg van trainer Sjaak Polak kwam al na elf minuten op voorsprong door een goal van Jaimy Ravensbergen. Niet veel later stond de 1-1 alweer op het scorebord, nadat Beau Rijks scoorde uit een corner.

Vervolgens ging ADO Den Haag weer aan de leiding: Liz Rijsbergen zette de Haagse ploeg op voorsprong. Twee minuten later sloeg Excelsior echter wederom toe. Nikki Ridder maakte de 2-2.

In de tweede helft viel de beslissing. Ravensbergen maakte haar tweede van de avond en zo'n vijf minuten later sloeg ook Rijsbergen nog een keer toe.

In de slotfase werd het nog spannend. In de 88e minuut ging de bal op de stip, waarna Sabrine Ellouzi de penalty benutte namens Excelsior. Daardoor eindigde het duel in 4-3 in het voordeel van ADO Den Haag.

Scoreverloop:
11' 0-1
Jaimy Ravensbergen
20' 1-1 Beau Rijks
35' 1-2 Liz Rijsbergen
37' 2-2 Nikki Ridder
60' 2-3 Jaimy Ravensbergen
67' 2-4 Liz Rijsbergen
90' 3-4 Sabrine Ellouzi (p.)

Opstelling Excelsior: Geenen, Ridder, Kleine, Rijks, Noordermeer (86' Al Jawahiri), Van Vliet, Coelho Aurélio, Piqué, Hendriks (61' Bhagerath), Ellouzi, Udink (61' Van Bokhoven)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Nelemans, Hendriks, Douma (83' Vonk), Verspaget, Van Oosten, Speelman, IJzerman, Rijsbergen, Ravensbergen, Van Belen