ADO Den Haag werkt zich in slotfase langs Telstar en wint ruim

Liz Rijsbergen
Liz Rijsbergen Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag heeft zondag met ruime cijfers gewonnen van Telstar. In het BUKO Stadion eindigde het duel in 1-4.

In Velsen-Zuid leek de ploeg van trainer Sjaak Polak al snel op voorsprong te komen. Een goal van Liz Rijsbergen werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Diezelfde Rijsbergen trof daarna de lat. Drie keer was wel scheepsrecht voor de aanvalster van ADO: na zeventien minuten opende ze de score. Nikki IJzerman trof daarna doelvrouw Kelly Steen op haar weg.

Na een halfuur spelen viel de 1-1. Isa Gomez wist keepster Barbara Lorsheyd te passeren. In de tweede helft ging ADO Den Haag op jacht naar de voorsprong. Rijsbergen was dichtbij, terwijl Chloé Vande Velde over schoot. In het laatste kwartier lukte het wel voor ADO Den Haag. Rijsbergen zette de 1-2 op het scorebord en een minuut later tekende Jill van den Ende voor haar eerste doelpunt in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

IJzerman bepaalde in de 81e minuut de eindstand op 1-4.

Scoreverloop:
17' 0-1
29' 1-1 Isa Gomez
75' 1-2 Liz Rijsbergen
76' 1-3 Jill van den Ende
81' 1-4 Nikki IJzerman

Opstelling Telstar: Steen, Donker, Hermans, Ursem, Van Zelst, Van der Vlist (36' Vis), Kruijthof, Bruinenberg, Coady, Gomez (84' Wierda), Hassani (62' Prins)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Nelemans, Raaijmakers (84' Dupon), Noordermeer, Vonk (69' Viehoff), Van Oosten, Van der Wal, Vande Velde (84' Pijnacker Hordijk), IJzerman, Loonen (59' Van den Ende), Rijsbergen