ADO Den Haag verlengt met trainster: "Weet wat ervoor nodig is"

Het logo van ADO Den Haag in het stadion
Het logo van ADO Den Haag in het stadion Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag gaat langer door met Lisa Guijt, de coach van het MO16-team van de club. De ambitieuze trainster was de afgelopen twee seizoenen, samen met Alex Scholte, al eindverantwoordelijk voor de MO16. Met het doorstromen van Scholte naar het eerste elftal, neemt Guijt de honneurs waar.

"Van talentvolle speelster, naar ambitieuze trainster. Met het verlengen van trainster Guijt laat ADO Den Haag wederom zien hoe belangrijk we het vinden dat meiden ook na hun voetballoopbaan betrokken blijven", reageert Annabel Toorenburg van de club op de website van ADO Den Haag. "Als 15-jarige speelster maakte Lisa Guijt de overstap naar het Beloftenelftal van ADO Den Haag, waar ze vier seizoenen speelde."

"Toen zij noodgedwongen moest stoppen met voetballen, wilde ze zich dolgraag door ontwikkelen in het trainersvak. Zodoende kwam zij twee seizoenen geleden in die rol bij de jeugdafdeling terecht. Onlangs heeft Guijt haar UEFA B afgerond, waardoor zij tevens één dag per week als assistent van het trainersduo Alex Scholte en Stephan Vos zal fungeren", onthult Toorenburg.

Guijt is zelf dankbaar voor haar nieuwe contract. "Enorm dankbaar dat ADO Den Haag mij, nadat ik als speelster ben gestopt, de mogelijkheid heeft gegeven om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen in het trainersvak. Door mijn ervaring als speelster binnen de jeugdopleiding weet ik wat ervoor nodig is om bij ADO Den Haag te spelen."

"Ik kijk ernaar uit om de speelsters te begeleiden in het proces om hun voetbaldromen te kunnen verwezenlijken. Daarnaast zie ik het als een eer om ervaring op te doen als assistent-trainer bij het eerste elftal. Zodoende kan ik me op verschillende vlakken ontwikkelen", aldus Guijt.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand