ADO Den Haag strikt nieuwe manager vrouwenvoetbal: "Past perfect"

Het logo van ADO Den Haag in het stadion
Het logo van ADO Den Haag in het stadion Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag heeft Nangila van Eyck gestrikt als nieuwe (technisch) manager vrouwenvoetbal. De voormalig speelster van de residentieclub zal in die rol verantwoordelijk zijn zowel de algemene als technische zaken bij ADO Den Haag.

Dat heeft ADO Den Haag dinsdag bekendgemaakt. Van Eyck tekende bij de start van de Eredivisie Vrouwen in 2007 een contract in Den Haag. Ze wist historie te schrijven door in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Willem II, het eerste Haagse doelpunt ooit. Daarnaast werd ze in het debuutjaar topscorer van ADO.

Na haar verblijf in Den Haag kwam Van Eyck in haar carrière nog uit voor SC Heerenveen en SV Meppen. Daarnaast speelde ze 37 interlands voor Oranje. "We zijn zeer verheugd met de komst van Nangila als opvolger van zowel Annabel Toorenburg als Karin Punt", zegt Natascha van Grinsven-Admiraal op de clubwebsite. "Toen we hoorden van het vertrek van Annabel en Karin, zijn we op zoek gegaan naar één persoon die het vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag weer een stap verder kan brengen. Dat is gelukt in de persoon van Nangila."

"Ze heeft voor zowel onze club als voor het nationale team gespeeld, waardoor ze het vrouwenvoetballandschap als geen ander kent en heeft daarnaast de nodige organisatorische ervaringen opgedaan met haar eigen bedrijf. Zodoende past ze perfect in het profiel en zijn wij ervan overtuigd dat zij de geschikte persoon is om het stokje over te nemen", is Van Grinsven-Admiraal enthousiast.

Lees meer:
0 reacties