ADO Den Haag strikt jonge doelvrouw: "Dat is voor nu het doel"

ADO Den Haag-logo
ADO Den Haag-logo Foto: © Orange Pictures

Kim Vink, keepster van MO17-1 van ARC, speelt komend seizoen voor de jeugd van ADO Den Haag. De doelvrouw combineerde het spelen voor de club uit Alphen aan den Rijn de afgelopen twee jaar al gecombineerd met het spelen voor de jeugdopleiding van Ajax.

Recent werd Vink benaderd door ADO Den Haag en Sparta. "Ik heb bij beide clubs een aantal keer meegetraind om vervolgens te kiezen voor ADO", vertelt ze aan Studio Alphen. "Er is een leuke klik met het team en de staf. Ik verwacht dat ik bij ADO Den Haag op een hoog niveau kan voetballen, veel plezier kan hebben en mezelf goed verder kan ontwikkelen."

"Ook leuk is dat mijn nieuwe trainer (Marten Glotzbach, red.) de man is van de succesvolle bondscoach Sarina Wiegman", weet Vink. De overstap zorgt voor een grote verandering: "Met de start van een opleiding aan het Johan Cruijff College in Amsterdam en het voetbal in Den Haag worden het wel lange dagen. Dat zal in het begin wel even wennen zijn."

De jonge keepster heeft grote dromen: "Voor nu is het doel om door te stromen naar Jong ADO Den Haag en vervolgens naar het eerste elftal van de Haagse club." Vink droomt verder van spelen voor Ajax, Manchester City of FC Barcelona én natuurlijk Oranje.

Lees meer:
0 reacties