ADO Den Haag onderuit: "Waarom het telkens niet lukt, weet ik niet"

Stephan Vos
Stephan Vos Foto: © BSR Agency

ADO Den Haag lijkt de vierde plaats definitief te kunnen vergeten. De residentieclub ging zondag in eigen huis onderuit tegen SC Heerenveen, door een goal van Jet van Beijeren.

Het verschil tussen ADO en nummer vier Fortuna is momenteel vijf punten. "We hebben er alles aan gedaan, vijftien hoekschoppen gehad, maar de bal gaat er niet in", baalt trainer Stephan Vos in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of de ploeg volwassen genoeg en voldoende kwaliteit heeft? Alle spelers in de basis hebben genoeg ervaring om in de top 4 te spelen."

Bij de club uit Den Haag wilden ze meerdere beloftenspeelsters doorschuiven, maar niet één staat in de basis. Af en toe is er een invalbeurt. "Daarvoor was het nog te vroeg, maar ze hebben zich wel goed ontwikkeld", zegt Vos. "Vergeet niet dat er al veel zelfopgeleide spelers in de basis staan en de nieuwkomers hebben op hun positie iemand staan die gewoon meer ervaring heeft."

Ook Manon van Raay baalt als een stekker. "Waarom het telkens niet lukt, weet ik niet. We zouden het wel moeten kunnen, want we verslaan Fortuna ook met 0-4. We willen best of the rest worden en dat kan als vijfde nog steeds", zegt de middenveldster, die haar goal na achttien minuten afgekeurd zag worden.

Lees meer:
0 reacties