ADO Den Haag komt in tweede helft op stoom in nieuwe oefenwedstrijd

Manon van Raay viert een goal tegen SC Heerenveen
Manon van Raay viert een goal tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

ADO Den Haag heeft woensdag in een oefenwedstrijd afgerekend met Ter Leede. De formatie van coaches Stephan Vos en Alex Scholte won uiteindelijk met 6-0.

ADO Den Haag had voor het oefenduel Barbara Lorsheyd en Louise van Oosten weer terug. Eerstgenoemde afgelopen maand als stand-byspeelster bij de OranjeLeeuwinnen op het WK, terwijl Van Oosten het EK speelde met Oranje O19.

In Sassenheim duurde het tot halverwege de eerste helft voordat ADO op voorsprong kwam. Vanessa Susanna en Manon van Raay combineerden zich door het Sassemer verdedigingshart. Na een sleep langs de goalie had Van Raay geen moeite het net te vinden: 0-1. Nog geen minuut later voorkwam de paal een verdubbeling van de score door Anne van Egmond. Weggestuurd door Laura Dankelman vuurde Nikki IJzerman nog eens rakelings naast.

Kort voor het rustsignaal draaide Susanna na een pass van Bo Vonk behendig weg van haar opponente en lifte de bal beheerst in de hoek: 0-2. Na de pauze gaf ADO Den Haag direct gas. Binnen tien minuten leverde dat drie treffers op. Van Raay kapte zich in de zone van de waarheid vrij en bracht de stand op 0-3. IJzerman retourneerde een onderschepte achterbal linea recta in de hoek.

En op aangeven van Dankelman voltooide Van Raay met het hoofd haar tweede hattrick van de voorbereiding: 0-5. Het slotakkoord kwam op naam van Dankelman.

Scoreverloop: 24. Van Raay 0-1, 46. Susanna 0-2, 46. Van Raay 0-3, 51. IJzerman 0-4, 54. Van Raay 0-5, 88. Dankelman 0-6

Opstelling ADO Den Haag: Grimmius - Vonk (58. Burgers), Pijnacker Hordijk (58. Noordermeer), Stoop (58. Raaijmakers), Van den Ende (58. Nelemans) - Glotzbach (58. Van der Wal) - Van Egmond (58. Van Oosten), Dankelman, Susanna (58. Loonen), Van Raay (58. Viehoff), IJzerman (58. Eijken)

Lees meer:
0 reacties