ADO Den Haag in Eredivisie Cup te sterk voor VV Alkmaar

Op jaimy ravensbergen ado den haag 601473f7cef58
Op jaimy ravensbergen ado den haag 601473f7cef58 Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. In de derde ronde van de Eredivisie Cup werd VV Alkmaar met 3-1 verslagen.

De ploeg van trainer Sjaak Polak had in eigen huis de overmacht en kwam na 20 minuten spelen op voorsprong via Jaimy Ravensbergen. De spits leek een minuut later de 2-0 te maken, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

ADO Den Haag kreeg vervolgens kansen op meer, maar kreeg vlak na rust de gelijkmaker om de oren. Chimera Ripa tekende voor de 1-1 namens VV Alkmaar. Toch werd er uiteindelijk gewonnen door de residentieploeg.

Shanique Dessing zette ADO weer op voorsprong, waarna Ravensbergen in de blessuretijd de zege veiligstelde met haar tweede treffer van de avond.

Scoreverloop:

20' 1-0 Jaimy Ravensbergen
49' 1-1 Chimera Ripa
57' 2-1 Shanique Dessing
90+3' 3-1 Jaimy Ravensbergen