ADO Den Haag gebrand: "We willen op 20 mei wel iets te doen hebben"

Stephan Vos
Stephan Vos Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag staat bekend als ware cupfighter. Vrijdagavond begint de residentieclub aan het bekertoernooi, met een wedstrijd tegen Feyenoord.

"De beker zit echt in ons DNA", benadrukt trainer Stephan Vos. "Dat komt omdat zaken als de ranglijst niet meespelen en omdat tactiek minder belangrijk is. Alles geven en vol erop klappen, daar is ADO goed in. En de motivatie is hoog, want we willen op 20 mei wel iets te doen hebben", doelt hij in het Algemeen Dagblad op de bekerfinale.

De eerste stap richting die finale moet vrijdagavond gezet worden, tegen Feyenoord. "Feyenoord speelt net zoals wij met veel strijd, daardoor is die ploeg lastig te bespelen. Bovendien kennen veel meiden elkaar goed, sommigen komen zelfs bij ons vandaan. Dat maakt zo’n wedstrijd nog specialer, zodat iedereen bereid is om iets extra’s te geven", weet Vos.

De coach is op alles voorbereid: "Liever willen we het voor die tijd afmaken, maar we houden wel met alle scenario’s rekening. Dus ook strafschoppen. We hebben voor die tijd een lijstje klaar, want we laten niets aan het toeval over", geeft hij aan. Vos kent het belang van de beker, aangezien ADO dit seizoen niet meespeelt om de bovenste plekken.

Als de club vrijdagavond verliest, is het seizoen wel zo'n beetje voorbij, erkent de coach. "Want wij kunnen dan nog maar weinig bereiken. De eerste drie plekken die recht geven op Europees voetbal, zijn uit het zicht. Wel kunnen we nog vierde worden en deelname aan de Eredivisie Cup afdwingen."

Lees meer:
0 reacties