ADO Den Haag gaat in oefenwedstrijd nipt onderuit tegen OH Leuven

Op jaimy ravensbergen ado den haag 601473f7cef58
Op jaimy ravensbergen ado den haag 601473f7cef58 Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag is er zaterdag niet in geslaagd om de oefenwedstrijd tegen OH Leuven te winnen. De ploeg van trainer Sjaak Polak ging met 2-1 onderuit.

ADO kreeg voldoende kansen en in de 25ste minuut leverde dat een verdiende voorsprong op. Pleun Raaijmakers stuurde Kirsten van de Westeringh weg en uit de voorzet van de spelmaakster zette Jaimy Ravensbergen haar ploeg op voorsprong: 0-1.

OH Leuven profiteerde vervolgens in de 39e minuut van een te zachte terugspeelbal, waardoor beide ploegen met een gelijke stand de pauze in gingen. Na de rust kwam OH Leuven sterker uit de kleedkamer. In de 63ste minuut resulteerde dat in een voorsprong toen doelvrouw Barbara Lorsheyd zich gewonnen moest geven bij een vrije trap: 2-1.

Een minuut later had ADO Den Haag gelijk kunnen maken. De uithaal van Liz Rijsbergen uit een vrije trap van Louise van Oosten eindigde echter op de paal. Daardoor moest ADO zich uiteindelijk (nipt) gewonnen geven.