ADO Den Haag doet vertrouwen op in wedstrijd tegen VV Alkmaar

ADO Den Haag juicht na een goal tegen VV Alkmaar
ADO Den Haag juicht na een goal tegen VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag heeft vrijdagavond vertrouwen opgedaan tegen VV Alkmaar. De ploeg van trainer Sjaak Polak won met 3-1 van VV Alkmaar.

De thuisploeg kreeg in de beginfase wat kansen en kwam in de twaalfde minuut op voorsprong. Amber Verspaget kopte raak uit een corner van Romy Speelman. Heel lang kon ADO Den Haag echter niet genieten van de 1-0. Anna Ruiter maakte in de 29e minuut de gelijkmaker, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft stelde ADO Den Haag, dat in de rust drie keer wisselde, orde op zaken. Dat was te danken aan invalster Jolina Amani, die echter pas na een uur spelen in het veld kwam. De aanvalster zorgde in de 67e minuut voor een nieuwe voorsprong en maakte in de 77e minuut de 3-1. Daarmee bezorgde ze de residentieclub drie punten.

ADO Den Haag - VV Alkmaar 3-1 (1-1)
12' 1-0 Verspaget
29' 1-1 Ruiter