Samenvatting: ADO Den Haag deelt klap uit aan Fortuna Sittard

Fortuna Sittard moet de derde plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie voorlopig aan PSV laten. ADO Den Haag deelde zondag een flinke klap uit in het duel met de Limburgers: 0-4.

In het Fortuna Sittard Stadion kwamen de gasten al na tien minuten spelen op voorsprong. Uit een corner van Nikki IJzerman kopte Lobke Loonen de 0-1 binnen. ADO Den Haag kreeg daarna nog een kans, waarna aan de andere kant een schot van Fortuna maar net over ging. Het bracht ADO Den Haag niet in de war In minuut 25 volgde de 0-2.

Bo Vonk schoot van afstand fraai raak. Nog voor de rust viel ook nog de derde Haagse treffer. Daniëlle Noordermeer was uit een vrije trap vanaf zo'n 20 meter trefzeker. Fortuna-coach Roger Reijners probeerde het in de rust om te zetten met twee wissels, maar dat mocht niet baten. ADO kreeg meerdere kansen op meer. Zo was Manon van Raay dichtbij de 0-4.

Aan de andere kant voorkwam Barbara Lorsheyd de 1-3 van Fortuna. Met nog zo'n twintig minuten te gaan bepaalde Gina Viehoff, koud in het veld, de eindstand op 0-4.

Scoreverloop:
10' 0-1
Lobke Loonen
25' 0-2 Bo Vonk
37' 0-3 Daniëlle Noordermeer
72' 0-4 Gina Viehoff

Lees meer:
0 reacties