ADO Den Haag boekt ruime overwinning op bezoek bij SC Heerenveen

ADO Den Haag juicht na een goal tegen SC Heerenveen
ADO Den Haag juicht na een goal tegen SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Op bezoek bij SC Heerenveen won de ploeg van trainer Sjaak Polak met 5-0.

De ploeg uit Den Haag kwam al snel op voorsprong in Friesland. Na vijf minuten was het raak voor Vanessa Susanna. Zo'n tien minuten later lag ook de 0-2 in het netje. Het was Jaimy Ravensbergen die scoorde. Diezelfde Ravensbergen herhaalde dat kunstje niet veel later en zorgde zo voor een 3-0 ruststand in het voordeel van ADO Den Haag.

In de tweede helft begon SC Heerenveen sterker, maar kwam het niet tot scoren. ADO pikte nog wel twee doelpunten mee. Met nog een kwartiertje te gaan kopte Liz Rijsbergen binnen. Vlak voor tijd maakte zij er ook nog 5-0 van.

Scoreverloop:
5' 0-1
Vanessa Susanna
14' 0-2 Jaimy Ravensbergen
25' 0-3 Jaimy Ravensbergen
77' 0-4 Liz Rijsbergen
85' 0-5 Liz Rijsbergen