Samenvatting: ADO Den Haag dankt drietal en boekt overwinning op AZ

ADO Den Haag heeft zaterdag voor de tweede wedstrijd op rij drie punten gepakt. Nadat de ploeg van coaches Stephan Vos en Alex Scholte afgelopen week al won van Fortuna Sittard, werd zaterdag ook AZ verslagen: 2-0.

In het Bingoal Stadion schoot ADO Den Haag uit de startblokken. Shanique Dessing was dichtbij de openingsgoal, maar zag Femke Liefting de bal net voor haar voeten wegpakken. Aan de andere kant moest Barbara Lorsheyd in actie komen bij een actie van AZ. Na een klein halfuur spelen was het raak voor de thuisploeg.

Manon van Raay, Nikki IJzerman en Dessing combineerden erop los, waarna Lobke Loonen de score wist te openen. Dat was tevens ook de ruststand. In de tweede helft waren er mogelijkheden voor beide ploegen, maar was het ADO Den Haag dat scoorde. Dessing passeerde Liefting van dichtbij en maakte de 2-0.

Lorsheyd was zo'n tien minuten voor tijd nog belangrijk voor de Haagse ploeg. De goalie stopte een penalty van Desiree van Lunteren en voorkwam daarmee een spannende slotfase.

ADO Den Haag 2-0 AZ
30' 1-0
Lobke Loonen
75' 2-0 Shanique Dessing

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk (86' Dankelman), Noordermeer, Douma, Nelemans (86' Pijnacker Hordijk), Vande Velde (67' Van Oosten), Van Raay (79' Abali), Van der Wal, IJzerman, Dessing (80' Susanna), Loonen

Opstelling AZ: Liefting, Blom (63' Smal), Stoop, Woons, Mol, De Vette, Van Lunteren, Colin (78' Peereboom), Boukakar (46' Dekker), Spaan (46' Kruijthof), Op de Weegh (46' Van der Most)

Lees meer:
0 reacties