"Aanbod om terug te blikken op de periode Parsons werd afgeslagen"

Mark Parsons langs de lijn
Mark Parsons langs de lijn Foto: © Orange Pictures

Andries Jonker is sinds enkele maanden de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Speelsters van Oranje noemen hem vooral duidelijk.

"Amsterdam-Noord, Blauwe Zand, niet de kaas van je brood laten eten. Dat zit in mij", lacht Jonker in gesprek met het NRC. "Ik ben soms hard en direct – mensen denken wel eens: oef, maar mijn bedoelingen zijn positief. Mijn ervaring is dat je met duidelijke feedback de meeste progressie boekt. Maar ik probeer in al mijn directheid wel een goede sfeer te creëren. Het mag niet doodslaan."

Meerdere Leeuwinnen hebben aangegeven dat die directheid als geroepen kwam. "Ik wil niet te veel over mijn voorganger (Mark Parsons, red.) zeggen, ik was er tenslotte niet bij, maar ik heb natuurlijk ook de kritische geluiden via de media gehoord", geeft Jonker aan. "Mark werd verweten dat hij niet duidelijk was. Als er dan iemand komt die dat wél is, vanuit zijn natuur, dan wordt dat verwelkomd."

De bondscoach vervolgt: "Mijn aanbod aan de speelsters om terug te blikken op de periode met Parsons werd afgeslagen. Niemand had er behoefte aan. Terugblikken vergt energie. Er moest van IJsland worden gewonnen om kwalificatie voor het WK af te dwingen", aldus Jonker, die nog wel verbeterpunten ziet op weg naar het WK. "Voetbalinhoudelijk blijven er dingen te wensen over. Maar ik besef ook dat een aantal meiden zich nog moet ontwikkelen."

"Anderen moeten tot rust komen, in balans komen. Weer anderen moeten hun plek in het team vinden, hun idool eruit spelen. Echte hobbels zie ik niet, maar we zijn nog lang niet klaar", besluit de bondscoach van Oranje.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand